{myadvertisements[zone_1]}
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Artan, kalan yemekleri atıyor muyuz?
#1
Thumbs Up 
Bazen makarnaları nız arta bilir ve ertesi gün ısıtıp yemek ilk günkü lezzeti vermez... atacak mıyız canım makarnalarımızı...devir hesap devri, gelin bu artan makarnalarımız dan neler yapabiliriz bakalım...
firinda_makarna.jpg
Kalan makarnalardan nasıl farklı yemekler yapabiliriz?


tava-boregi.jpg

Bir gün önce pişirdiğimiz makarnanın tekrar ısınması eski tazeliği ve lezzetini bozar ve çoğumuzun hoşuna gitmez. Peki bu makarnayı ne yapabiliriz.İş de sizlere güzel bir makarna böreği.

Yumurta ve sütü bir kap içinde çırpınız ( yumurta ve süt miktarları yapacağınız böreğe göre artabilir.Küçük bir börek için 1 yumurta ve makarnaları iyice ıslatacak kadar süt koyunuz.) çırptırınız yumurta ve sütü makarnanın üzerine döküp iyice karıştırınız. Arzuya göre içine salam,sosis veya ıspanak brokoli gibi sebzelerde ekleyebilirsiniz..ben genellikle kaşar peyniri, beyaz peynir evde artmış hangi peynir varsa onu koyuyorum.

yem%C3%BCmrangiz2941.jpgTeflon tavayı hafif yağlayın, Bir adet YUFKA'yı tavanın içine kenarları dışarıya sarkacak şekilde yerleştiriniz,

Hazırladığınız makarnayı yufkanın içine boşaltın, yufkanın dışarıda kalan kısımlarını makarnanın üzerine bohça katlar gibi kapatın üzerine arzuya göre çok az sıvı yağ veya birkaç fındık parçası kadar tereyağı ekleyerek tavanın kapağını kapatın, Çok kısık ateşte altını ve üstünü kızartın .Afiyet olsun.
bu tarifi teflon tavada hazırlıya bileceğimiz gibi fırında da pişirebilirsiniz.
Kabakl_25FD%2520Makarna-B.jpg
Ara
Cevapla
{myadvertisements[zone_3]}
#2
Kesinlikle atmiyoruz, israf etmiyoruz.hayatta herseyi sonraki gün için degerlendiriyoruz. Exclamation
Ara
Cevapla
{myadvertisements[zone_3]}


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
{myadvertisements[zone_2]}